Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
misz masz - w san raz na długie zimowe popołudnia
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1103
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1103
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Składniki
Grzyby pokruszyć , groch i grzyby ( każde osobno) rozmoczyć przez kilka godzin. Każde ugotować w osolonej wodzie - groch ok.30 min. grzyby -ok.45 min. Odcedzić, wywar z grzybów zachować.
W dużym garze przysmażyć boczek pokrojony w kostkę (jeśli był przewidziany do tej potrawy). Do boczku ( lub po prostu na olej - jeśli boczku nie było) wrzucić cebulę ( kostka) i grzyby - mocno podsmażyc.
Dodać kapustę kiszoną , doprawić - dusić na małym ogniu ok. 30 min, potem dodać śmietanę i dusić kolejne 30 min ewentualne braki płynu uzupełniamy wywarem z grzybów oraz wodą.
Dodać ugotowany groch, odpawować na dużym ogniu tak, żeby nie pozostał wolny płyn .
Smacznego - taka kapusta najlepiej smakuje z czymś "lekkim" typu golonka, schabowy lub mielone. Mniam