Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pieczona w ostrym sosie, podana z sezamem i dymką na ryżu, na sposób azjatycki
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2416
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2416
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Kapustę podzielić na ćwiartki i potem każdą z nich jeszcze przekroić na dwie albo trzy części ( w zależności od wielkości). Na patelni rozgrzać olej i obsmażać kawałki kapusty z obu stron żeby wyraźnie się przyrumieniły. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Składniki sosu dokładnie wymieszać w garnku (za pomocą rózgi najlepiej), następnie gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje i lekko się zredukuje. Zalać kapustę sosem, przykryć folią albo przykrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 45 minut. Podawać z ryżem, posypane sezamem i szczypiorkiem.