Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak po bawarsku"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Z kapusty usuń wierzchnie zwiędłe liście, wytnij głąb, a pozostałą część poszatkuj. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. W garnku rozgrzej 2 łyżki smalcu i zeszklij na nim cebulę.
Dodaj kminek i mieloną paprykę. krótko podsmaż na małym ogniu, po czym zalej wodą.
Do garnka wrzuć kapustę, ziemniaki, kostki bulionowe i pozostałe przyprawy. Gotuj zupę na wolnym ogniu.
Z mąki i pozostałego smalcu przygotuj zasmażkę, a następnie połącz ją z zupą. Wymieszaj, aby nie było grudek i gotuj, aż kapusta i ziemniaki zmiękną.
Kiełbasę przekrój wzdłuż i potnij w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kiełbasę i smaż, aż ładnie się zrumieni. Następnie przełóż ją do przygotowanej zupy. Danie dopraw do smaku solą i octem. Zupę podawaj z ciepłym pieczywem.Źródło: Na żywo