Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak na żeberkach"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Żeberka opłucz, osusz, pokrój na porcje. Włóż do garnka. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia. W tym czasie obierz marchewkę, seler oraz cebulę. Warzywa opłucz, pokrój w kosteczkę. Dodaj do żeberek. Dołóż listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego.
Kapustę lekko odciśnij, ew. pokrój na mniejsze kawałeczki. Wrzuć do garnka z mięsem i warzywami. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 45 minut, aż kapusta będzie miękka.
Jeśli chcesz, 10 minut przed końcem możesz dodać 3-4 ziemniaki, wcześniej obrane i pokrojone w kostkę. Pod koniec gotowania zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i kminkiem.Źródło: Naj