Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Żeberka umyj, zalej zimną wodą, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotuj 30 minut. Włoszczyznę i 1 cebulę obierz i pokrój lub zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Gdy warzywa zmiękną, dołóż do zupy posiekaną kapustę.
Boczek i kiełbasę pokrój, podsmaż na rumiano z odrobiną oleju. Dodaj cebulę posiekaną w kostkę, podsmaż i przełóż całość do zupy. Przypraw majerankiem, cukrem, solą. Gotuj. Podawaj ze szczypiorkiem, grzankami i śmietaną.Źródło: Dobry Tydzień