Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuściany wieniec"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Główkę kapusty oczyść, pozostaw w całości. Włóż do dużego garnka z osoloną wodą. Gotuj na średnim ogniu ok. 10 minut. Wyjmij ostrożnie, ostudź.
Z przestudzonej kapusty zetnij wierzch, wydrąż ostrożnie środek. Wydrążone części kapusty poszatkuj drobno, przesmaż na 2 łyżkach masła, ostudź.
Włoszczyznę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce jarzynowej lub drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj obrane cebule oraz czosnek. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z czos nkiem, dodaj rozdrobnione warzywa. Smaż razem 5 minut.
Warzywa połącz z kapustą, mięsem oraz jajkami. Wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką pa pryką. Powstałą masę przełóż do obgotowanej kapusty. Przykryj odciętym wierzchem. Obwiąż bawełnianą nicią. Włóż do garnka i zalej bulionem. Duś pod przykryciem na małym ogniu 45 min. Podawaj z ryżem.
czas ok. 75 min; porcja – 390 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety