Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Składniki
Umyj fasolkę i groszek, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 12 minut. Odsącz i odstaw. Pokrój kromki chleba ukośnie na pół i każdą ponacieraj przekrojonym na pół czosnkiem. Następnie nałóż cienką warstwę oliwy i plastry sera.
Dodaj groszek i przykryj porcje połówkami pieczywa. Nasmaruj powierzchnię opiekacza odrobiną oliwy i wyłóż jego dno fasolką szparagową. Umieść złożone kromki w opiekaczu na fasolce i ułóż na ich wierzchu strączki fasolki. Zapiekaj kilka minut i podawaj skropione oliwą z dodatkiem rzeżuchy.
Czas przygotowania: 30 minut . Poziom: łatwy.
Najczęściej podajemy ją gotowaną, polaną zrumienioną tartą bułką. Świetnie sprawdza się jednak jako część bardziej wyszukanych dań.Źródło: TV14