Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na gorąco wieczory, spotkania w gronie znajomych czy też wystawne kolacje.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
oliwę z oliwek rozgrzej na patelni (całe dno musi być zakryte) . wrzuć na to posiekaną chilli (jak chcesz, by było ostrzejsze, to zostaw pestki) i skórkę z cytryny. jak zaczną skwierczeć, to zacznij mieszać.
Czosnek wyduś i wrzuć na tę patelnię z posiekaną natką i majerankiem. Przemieszaj i wrzuć na to owoce morza. Trzymaj tak, dopóki owoce będą dobrze wysmażone. Dodaj sok z cytryn i poduś chwilę. Do smaku można dodać sól. Podawać z bagietką.