Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Na oliwie krótko podsmażyłam cebulę pokrojona w piórka, pokrojone w plasterki chili i obranego ze skórki pomidora. Zdjęłam warzywa. Kalmary wcześniej pokroiłam w paski i nakroiłam je w kratkę potem polałam je sosem sojowym. Rzuciłam je ze zgniecionym czosnkiem na oliwę a gdy zbielały po paru minutach były gotowe. Wcisnęłam jeszcze sok z limonki a po wyłączeniu ognia dodałam pokrojoną natkę kolendry. Smacznego :)