Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafiorowa z serem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6621
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6621
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
W garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj bułkę tartą. Kalafior świeży podziel na różyczki (mrożony wyjmij z paczki). Włoszczyznę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do garnka, smaż 10 minut, mieszając. Zalej 1,5 l wody, gotuj do miękkości. Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji.
Dodaj do zupy rozdrobniony ser, gałkę muszkatołową, sól i pieprz, gotuj jeszcze 10 min. Całość zmiksuj blenderem. Zupę podawaj z różyczkami kalafiora i koperkiem. Możesz dodać jeszcze kostki sera topionego.
Czas: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień