Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kluseczkami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Warzywa oczyścić, włoszczyznę pokroić w kostkę, cebulę na pół. Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać opaloną nad ogniem cebulę, włoszczyznę, przyprawy, gotować do miękkości na małym ogniu.
Jajka, masło i kaszę rozetrzeć, doprawić solą i gałką, odstawić na ok. 10 min. Zagotować wodę w garnku. Gdy kasza spęcznieje, nabierać masę łyżką i kłaść na wrzątek. Gotować 5 min od wypłynięcia. Odcedzić.
Miękkie mięso oddzielić od kości i pokroić. Do zupy dodać różyczki kalafiora i groszek, wyjąć cebulę. Gotować jeszcze ok. 10 min. Podawać z kluskami i siekaną natką.
Do klusek kładzionych można dodać odrobinę drobno posiekanej natki – będą bardzo dekoracyjne i aromatyczne.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium