Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalafiorowa z kapustą i imbirem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Kalafior oczyść, wymocz, podziel na małe różyczki. Kapustę opłucz, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Marchewki obierz, umyj, potnij w ukośne plasterki.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone warzywa i mięso. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj ok. 25 minut. W tym czasie chili oczyść, strączek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Razem z imbirem dodaj go do zupy.
Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso wyjmij, potnij w kostkę. Ponownie włóż do zupy. Rozlej ją do talerzy. Przed podaniem każdą porcję udekoruj kilkoma listkami kolendry.Źródło: Naj