Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kalarepką"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 30
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1762
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 99
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 30
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7187
Polecam.
Odsłon: 1762
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 99
Składniki
Filet skrop sokiem z cytryny i natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na 30 minut. Ziemniaki, cebulę i kalarepkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Chwilę razem podsmaż. Potem zalej bulionem i gotuj ok. 25 minut.
Olej rozgrzej. Smaż na nim mięso ok. 10 minut. Warzywa wraz z wywarem zmiksuj. Zupę przypraw solą i białym pieprzem. Rozlej do miseczek. Filet pokrój w plasterki. Włóż po kilka do każdej porcji zupy. Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina