Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja może być na obiad lub na sytą kolację.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Składniki
Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy około 15 minut. Odcedzamy.
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Smażymy około 10 minut.
Z masła i mąki robimy zasmażkę. Dodajemy trochę wody, śmietanę i połowę tartego sera. Doprawiamy solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy kalafiora i mięso. Polewamy sosem, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy 20 minut w 200 stopniach.