Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto przynajmniej raz wypróbować przepis na pieczonego kalafiora. Pieczenie nadaje temu znanemu i lubianemu warzywu głębokiego smaku i aromatu.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 167
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Kwiat kalafiora gotujemy na półtwardo przez 10 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli. W miseczce łączymy olej, wodę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Ugotowanego kalafiora przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nacieramy przygotowaną marynatą.
Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!