Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja lubię tak przygotowany kalafior , zewnątrz chrupiąca panierka a w środku soczysty kalafior. Przepis bardzo prosty , a kalafior przepyszny i do tego sadzone jajko z lejącym żółtkiem. Czego chcieć więcej. Polecam
garnek, nóż, sitko, naczynia do panierki, widelec , patelnia,
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 534
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 534
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Kalafiora oczyszczamy z liści , dzielimy na większe różyczki, wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli. Gotujemy tak by kalafior był miękki , ale jędrny nie rozgotowany. Po ugotowaniu odcedzić i odsączyć na sitku do wystudzenia. Jajka rozbełtac z dodatkiem mleka, do jednej miski wsypać mąkę , a do drugiej bułkę tartą. Różyczki delikatnie obtaczać w mące następnie w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Smażyć na średniej mocy palnika. Smacznego
Przygotowanie składników.
Smażenie kalafiora.
Kalafior gotowy do podania.