Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka pieczona w jabłkach z farszem z rodzynek serduszek i wtrobek
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1831
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1831
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Dzień przed pieczeniem obficie natarłam kaczkę przyprawami- także wewnątrz. Przy okazji rozgniotłam dłońmi mięso na piersiach.
Farsz staropolski: Posiekałam podroby dodałam rodzynki, przyprawy, nać, jajo i kaszę mannę i wymieszałam. Otwory w kaczce zabezpieczyłam wykałaczkami i wypełniłam kaczkę farszem.
Kaczkę ułożyłam na ósemkach jabłek i cebul w naczyniu do zapiekania ( można tez piez w rękawie). Jabłka i cebula dodają niesamowitego aromatu i oddzielają mięso od naczynia. Później powstała galaretka z pod kaczki jest przepyszna. Jeszcze odrobina chili.
Następnego dnia wyjęłam kaczkę na godzine przed pieczenie. Piekłam ją w sumie 3 godziny z czego pierwszą godzinę w 180 stopniach a resztę czasu w 160. Smacznego :)