Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z farszem z łopatki i wątróbki"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1877
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1877
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Farsz: wątróbki oczyść. Cebulę obierz, pokrój. Masło stop na patelni, podsmaż wątróbki z cebulą, ostudź. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Łopatkę umyj, osusz. Czosnek obierz.
Łopa tkę, wątróbkę z cebulą, czosnek i bułkę zmiel. Dodaj jajka i natkę, wyrób. Przypraw.
Kaczkę umyj, osusz. Napełnij farszem, otwór zepnij wykałaczkami. Skórę z wierzchu ponakłuwaj. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Przykryj, piecz godzinę w 180°C. 15 min przed końcem pieczenia pokrywę zdejmij, by mięso się zrumieniło.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie