Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka po poznańsku"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 130
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6667
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 130
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6667
Składniki
Kaczkę umyj pod bieżącą wodą, oczyść i przekrój na pół. Kawałki obsmaż na smalcu. Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160°C przez 1,5 godziny. Słoninę i cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż w rondelku.
Dodaj poszatkowaną kapustę. Po chwili smażenia dodaj margarynę, wlej wino i trochę wody.
Duś przez 30 minut. Dopraw do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Oprósz mąką i dokładnie wymieszaj. Miękką kaczkę podziel na mniejsze porcje, obłóż kapustą i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz kolejne 30 minut w temperaturze 150°C.
Dziesięć minut przed końcem pieczenia dołóż przekrojone na pół pomidorki. Kaczka najlepiej smakuje z ziemniakami, pyzami lub kopytkami.Źródło: Na żywo