Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka nadziewana po myśliwsku"
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6614
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6614
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Sprawioną, umytą kaczkę nacieram (także w środku) solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Zostawiam w lodówce na całą noc. Borowiki czyszczę i kroję na spore kawałki.
Podsmażam je na maśle razem z posiekaną cebulą. Studzę i mieszam z mięsem, jajkiem, bułką i posiekaną szałwią. Masę przyprawiam solą oraz pieprzem, wyrabiam. Nadziewam nią kaczkę. Otwór spinam wykałaczkami.
Warzywa obieram i kroję: marchew i pietruszkę na talarki, paprykę w kostkę. Chili oczyszczam z nasion, siekam. Czosnek tylko obieram. Kaczkę wkładam do żaroodpornego naczynia piersią do dołu.
Dookoła układam warzywa, dodaję listek i ziele. Podlewam bulionem. Piekę 2 godziny w temp. 180 st., odwracając kaczkę co jakiś czas.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna</strong>Źródło: Tina