Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 64
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 64
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Przepis przysłał Barbara Dobija z Rudzicy
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Jabłka i pomarańczę obierz, pokrój w plastry, posyp cynamonem. Owocami napełnij kaczkę. Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem. Skórę z wierzchu ponacinaj.
Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki. Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godz. w 160°C. W połowie pieczenia posmaruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 195 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie