Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kacza pierś z sosem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 145
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 314
Składniki
Kacze piersi umyj, osusz i natnij ostrym nożem. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju, cynomon, ziele angielskie, przyprawę do drobiu oraz cukier. Posmaruj kaczkę i marynuj w lodówce ok. 3 do 6 godzin przewracając mięso od czasu do czasu.
Na patelni rozgrzej pozostały olej i krótko podsmaż mięso z obu stron. l Na blachę wyłóż pokrojony boczek, posiekaną szalotkę, wydrylowane wiśnie, wino, pokruszoną kostkę rosołową oraz podsmażone piersi. Piecz przez 10 minut w temperaturze 170 st. C.
Wyjmij mięso, do sosu dodaj skrobię rozpuszczoną z odrobiną wody i wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Pierś z kaczki pokrój w plastry.
Czas przygotowania: 50 minut 898 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień