Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny dżem z dyni i żurawiny"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Składniki
Obraną i oczyszczoną z nasion dynię pokrój w małą kostkę. Przełóż do miski, zalej sokiem z cytryny i zasyp cukrem żelującym. Odstaw na dwie godziny.
Zalej żurawinę rumem i odstaw na 2 godziny do nasiąknięcia. Włóż dynię do garnka i gotuj powoli, aż zmięknie. Pod koniec dodaj żurawinę z rumem, podgotuj i odstaw.
Napełnij tym słoiki. Dobrze zamknij i obróć dnem do góry. Poczekaj, aż ostygną, i obróć z powrotem.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14