Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam rodzince kluski śląskie w różnym wydaniu, z koperkiem, z przecierem pomidorowym oraz zwykłe. Kluski pulchniutkie a za razem bardzo smaczne.
praska, garnek, miska,
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odlać wodę, przecisnąć przez praskę. Wyrównać powierzchnię a następnie na powierzchni zaznaczyć cztery części (ja robię sobie taki krzyż), jedną wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach a w puste miejsce wsypać skrobię czyli mąkę ziemniaczaną. Dodać sól , jajko ,całość dokładnie wymieszać. Po dokładnym wymieszaniu ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać przecier pomidorowy, do drugiej dodać posiekany koperek, a trzecią zostawić zwykłą. Z każdej porcji formować kluski. Zagotować wodę dodać soli i na gotującą wodę wrzucić kluski. Kluski można gotować razem lub każde osobno.
Kluski podczas gotowania.