Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowe kosteczki z parówkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Gotuj osobno w lekko posolonej wodzie około 20 minut. Miękkie warzywa odcedź, odłóż do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo. Wyjmij, przestudź polewając zimną wodą. Następnie obierz ze skorupki i odłóż, aby całkowicie wystygły. Groszek przełóż na sitko, pozostaw tak, aż dokładnie ocieknie z zalewy (zamiast groszku do sałatki możesz dodać drobną białą fasolkę albo kukurydzę).
Parówki obierz z foliowych osłonek. Kiełbaski potnij na kawałeczki. Ogórki kwaszone pokrój w kosteczkę. Jabłko umyj, obierz, wytnij środek z pestkami, miąższ drobno potnij. Natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało.
Ugotowane ziemniaki i marchewki pokrój w kosteczkę. Przełóż do dużej salaterki. Dorzuć przygotowane jajka, groszek, parówki, ogórki i jabłko. Przypraw solą oraz pieprzem. Majonez połącz z musztardą. Polej w salaterce, dobrze wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Porcje gotowej sałatki nałóż do wysokich foremek. Lekko ugnieć łyżką. Wybij na talerzyki. Przed podaniem każdą porcję sałatki udekoruj połówką jajka ugotowanego na twardo, sałatą i groszkiem. Serwuj z kawałkiem chrupiącej bagietki albo grzankami czosnkowymi.Źródło: Tina