Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z indykiem"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Gotuj jeszcze godzinę.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny oczyść, ziemniaki obierz. Przygotowane produkty opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Cebulę oraz wszystkie pozostałe jarzyny włóż do wywaru około 15 minut przed końcem gotowania. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Mięso pokrój na kawałeczki. Włóż po kilka do każdego talerza.Źródło: Tina