Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa na białej kiełbasie"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
Składniki
Białą kiełbasę wrzuć do garnka, zalej 6 szklankami zimnej wody. Dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i ziarna pieprzu. Doprowadź do wrzenia.
Włoszczyznę oczyść starannie, opłucz pod bieżącą wodą. Pietruszkę i kawałek selera pozostaw w całości. Por oraz marchewki z włoszczyzny rozdrobnij. Wszystkie warzywa wrzuć do garnka z kiełbasą.
Gotuj zupę 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. W tym czasie oczyść i drobno poszatkuj kapustę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Umyj, osusz koperek. Oderwij piórka z gałązek, posiekaj.
Ugotowaną kiełbasę wyjmij z wywaru, przestudź, pokrój w plastry. Usuń z zupy pietruszkę i seler. Wrzuć ziemniaki i kapustę. Gotuj 30 min.
Przygotuj zasmażkę z łyżki oleju i mąki, dodaj do zupy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp koperkiem.Źródło: Świat kobiety