Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarskie pierogi z grochem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 121
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 121
Składniki
Groch ugotuj do miękkości, rozetrzyj. Mąkę zalej 1/2 szklanki gorącej wody. Dodaj łyżkę oleju, wsyp szczyptę soli. Szybko wyrób ciasto. Kapustę zalej szklanką wody, dodaj liście i ziele. Gotuj 30 min.
Cebule pokrój, przesmaż na łyżce oleju z masłem. Dodaj do kapusty. Połącz z grochem, dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółka i nakładaj farsz. Zlep pierogi, gotuj 3-5 min.Źródło: Świat kobiety