Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Japońskie naleśniki „dorayaki”"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 704
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 704
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Składniki
Sodę wymieszaj z wodą. Do głębokiego naczynia dodaj cukier i wbij jajka, po czym wlej wodę z sodą. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Z masy usmaż okrągłe placuszki. Odłóż do ostygnięcia.
Fasolę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Następnie przełóż ją do garnka z litrem wody i gotuj przez godzinę na małym ogniu. Odlej wodę, a do garnka wsyp cukier i sól.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż woda całkiem wyparuje. Pozostaw do ostygnięcia. Na placek wyłóż fasolową masę i przykryj drugim naleśnikiem. Brzegi dokładnie zlep.Źródło: Na żywo