Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki z młodej kapusty to przepis, który trzeba wypróbować. Są proste w przygotowaniu i smakują jak u mamy.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
Gotujemy ryż i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy kapustę białą. Wycinamy uszkodzone liście i głąb. Gotujemy kapustę w wodzie przez 5 minut, aby liście łatwiej się oddzielały. Obieramy cebulę, kroimy w małą kostkę. W odpowiednim naczyniu umieszczamy mięso, pokrojoną cebulę, jajka oraz przyprawy. Dodajemy wystudzony ryż i wszystkie składniki mieszamy tworząc gładką masę.
Powstałym farszem napełniamy kolejno przygotowane liście kapusty i obsmażamy na maśle klarowanym. Wykładamy dno garnka liśćmi kapusty, aby gołąbki nie przywierały podczas duszenia. Układamy ściśle obsmażone gołąbki łączeniem do dołu. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości w ich własnym sosie. Podajemy gorące z przygotowanym ulubionym sosem. W moim przypadku, sosem z leśnych grzybów.
SOS Z LEŚNYCH GRZYBÓW: 300 g leśnych grzybów (podgrzybki) 1 średnia cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka proszku grzybowego ze zmielonych suszonych ogonków Sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka masła klarowanego