Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy domowy chleb to taki, który posiada chrupiącą skórką. Poniżej przedstawiam sprawdzony sposób, jak dodać skórce chrupkości.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 157
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 52
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 116
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 157
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 52
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 116
Składniki
Naczynie z lodem Niezawodnym sposobem na otrzymanie chrupiącej skórki w każdym bochenku (i na drożdżach i na zakwasie) jest użycie naczynia wypełnionego kostkami lodu. Dzięki włożeniu go na dno piekarnika, woda z lodu paruje, nie naruszając miąższu, a dodając chrupkość zewnętrznej części bochenka. Sposób: Napełnij żaroodporne naczynie (np. porcelanową miseczkę) kostkami lodu. Umieść wypełnione kostkami lodu naczynie na dnie piekarnika, lub na tym samym poziomie co forma z ciastem na chleb.