Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu. Wypłucz ryż przed jego gotowaniem. Dzięki temu ryż będzie mniej się sklejał. Płukaj tak długo, aż woda stanie się przeźroczysta. Na szklankę ryżu wlej 1,5 szklanki wody. Ryż brązowy wymaga jeszcze więcej wody, natomiast krótkoziarnisty mniej. Zagotuj ryż na średnim ogniu i nie przykrywaj go.Dopiero, gdy zacznie się gotować możesz zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Jeśli na ryżu będą robiły się dziurki, będzie to oznaczało, że wchłonął on całą wodę. Jeśli je zaobserwujesz, przykryj szczelnie pokrywkę, by para nie mogła się wydostać.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1126
Składniki