Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w kokilkach"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1039
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 236
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1039
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 236
Składniki
Plastry boczku podsmaż z obydwu stron na suchej patelni. Pieczarki obierz, pokrój na małe kawałki. Podduś na oleju. Pomidor sparz, obierz, usuń pestki, pokrój w drobną kostkę.
Kokilki lub foremki do babeczek posmaruj masłem. Na dnie ułóż boczek, na niego wyłóż pieczarki i pomidor. Oprósz solą i pieprzem. Na wierzch wbij jajko. Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C.
Wstaw kokilki, piecz 20 minut. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Posyp jajka.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie