Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajeczny grzybek"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej
Białka oddziel od żółtek do osobnych misek. Żółtka posyp szczyptą soli, zamieszaj. Powoli wsypuj mąkę, cały czas mieszając. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do masy żółtkowej, wsyp posiekaną natkę i szczypiorek (możesz dodać też koperek lub inne ulubione zioła). Delikatnie, ale starannie wymieszaj.
Niewielką ilość oleju rozgrzej na średniej patelni. Wlej masę jajeczną, wyrównaj. Smaż pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Gdy spód się zarumieni, odwróć na drugą stronę (przy pomocy talerza), dosmaż.
Grzybek przełóż na talerz, pozostaw 2-3 minuty. Pokrój na kawałki. Podawaj do barszczu lub innych czystych zup.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie