Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica po bacowsku"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Pokrój w kostkę chleb i słoninę. Najpierw stop słoninę na patelni. Wrzuć kostki chleba i zrumień je.
Roztrzep jajka z mlekiem, lubczykiem i oscypkiem. Zalej nimi grzanki, posól. Smaż, aż jajka lekko się zetną. Posyp posiekaną natką.
Grzanki pozostaną chrupiące, jeśli zalejesz jajkami skwierczące pieczywo, a ogień będzie na tyle duży, że jajecznica szybko się zetnie. Pamiętaj, by przez cały czas ją mieszać. Od razu podawaj!
Dla 4 osób, czas 10 min, 3 zł porcja, 320 kcal.Źródło: Olivia