Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁA ALTERNATYWA DLA MIĘSA MIELONEGO I SŁYNNYCH KLOPSÓW. IDEALNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA PIKNIKOWA
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić i zarumienić na maśle. Dodać curry. Ugotować ziemniaki i rozetrzeć je na purée. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i smażoną cebulą. Posolić, posypać pietruszką. Roztrzepać jajka i zmieszać z masą. Uformować klopsiki i obtoczyć w tartej bułce. Znów rozbić jajko i zanurzyć z nim klopsy. Smażyć na gorącym oleju. Podawać z ryżem i sosem pieczeniowym.