Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaja z łososiem i koperkiem w galarecie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Jajka ugotować, wystudzić, obrać, każde włożyć do miseczki, filiżanki lub małego słoika.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać, 1 gałązkę zostawić do dekoracji. Łososia drobno pokroić. Koprem i kawałkami ryby obłożyć jajka.
Listki żelatyny włożyć na ok. 15-30 minut do miski z 1 litrem wody (im dłużej będą pęcznieć, tym lepiej). Miękkie płatki odcedzić, odcisnąć, rozpuścić w ciepłym bulionie. Płyn doprawić solą i pierzem, rozlać do miseczek z jajkami. Schładzać w lodówce co najmniej 4 godziny.
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny, posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium