Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory oczyść z pestek, pokrój na kawałki. Połowę czosnku i cebuli zeszklij na łyżeczce oliwy. Dołóż masło i pomidory. Smaż przez chwilę. Potem wymieszaj z kaszą i połową żółtego sera. Przypraw solą oraz pieprzem.
Cukinie rozetnij, wydrąż środki z pestkami. Nałóż przygotowane nadzienie. Ułóż w żaroodpornej formie. Obsyp resztą cebuli. Podlej bulionem. Skrop resztą oliwy i posyp pozostałym serem. Piecz przez 30 minut w temp. 200 st. Miętę posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i jogurtem. Sos przypraw do smaku pozostałym czosnkiem, solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do cukini.Źródło: Tina