Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka jest najmniej kaloryczne i zdrowe, dlatego często "gości" w mojej kuchni. Polecam roladki z indyka zapiekane z warzywami.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1040
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1040
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso delikatnie rozbić (najlepiej pięścią bo mięso jest delikatne ). Czosnek utrzeć z solą i oliwą. Natrzeć indyka z każdej strony i oprószyć pieprzem cytrynowym. Pozostawić na 15 min.
Warzywa obrać i pokroić w słupki. Tak przygotowane warzywa ułożyć na kotletach.
Z mięsa uformować roladki i owinąć boczkiem. Następnie zawinąć w folię aluminiową jak cukierek.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok. 25-30 min. Podać np. z frytkami i ulubioną surówką albo same z sosem czosnkowym. Życzę smacznego:)