Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z sosem z oregano"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14883
Polecam.
Odsłon: 475
Szybka i smaczna
Odsłon: 14883
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Zrumień na oleju i przełóż do brytfanki. Posyp drobno pokrojoną papryczką. Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę, wlej wino i po zagotowaniu przełóż do brytfanki z indykiem.
Piecz pod przykryciem w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200° C przez godzinę, polewając powstałym sosem. Po upieczeniu sos przecedź przez sito, dolej wody i zagotuj.
Dodaj pokrojone oliwki, musztardę i zioła. Mięso podawaj z sosem i rukolą.Źródło: Na żywo