Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z kaszą kuskus"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą oraz pieprzem. Cebulę drobno posiekaj a pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju i przełóż je na talerz. Na tej samej patelni zeszklij
cebulę na 2-3 łyżkach oleju. Następnie dodaj warzywa i smaż około 5 minut.
Na koniec dodaj pomidory z puszki lub świeże pokrojone w kostkę. Całość duś około 15 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj podsmażonego indyka i gotuj wszystko jeszcze chwilę.
Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie do kaszy dodaj masło i dobrze wymieszaj. Przełóż ją do filiżanki lub miseczki i dokładnie ubij. Odwróć naczynie z kaszą nad talerzem i popukaj w jego spód, aby kasza wypadła uformowana w kopczyk.
Obok ułóż warzywa z indykiem. Danie udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Świat i Ludzie