Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z fasolką"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 60
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 60
Składniki
Z jednego udźca wyjmij kość, w drugim – pozostaw. Natrzyj mięso solą, pieprzem, majerankiem. Owiń, wstaw do lodówki na całą noc.
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Obłóż pokrojonymi marchewkami. Podlej 2 szklankami wywaru. Podlej mięso. Piecz około 2 godzin w temp. 180°C. Po godzinie pieczenia włóż fasolkę szparagową.
Pod koniec pieczenia odlej nadmiar wywaru. Zdejmij przykrywkę. Piecz kilka minut (z termoobiegiem), aby skórka się zrumieniła.
<strong>Przepis nadesłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Takie jest życie