Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z farszem szpinakowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Składniki
Filet umyj, osusz i rozkrój tak, aby powstał płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem, oregano. Nakryj i odstaw. Szpinak obgotuj, osącz, pokrój. Szczypior posiekaj. Rozgrzej masło z olejem, wrzuć szczypiorek oraz szpinak, jajka, śmietanę, bułkę tartą. Podsmaż.
Na płacie mięsa rozłóż farsz. Zwiń w rulon, obwiąż sznureczkiem. Wstaw do brytfanki, skrop olejem, podlej wodą. Nakryj i piecz 1,5 godz. w temp. 180°C.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień