Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowy ręcznikiem i pokroić w cienkie plastry. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i oprószyć solą, pieprzem świeżo mielony. Odstawić do lodówki na ok. 15 min. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego z masłem. Mięso oprószyć mąką i smażyć po obu stronach. Dodać na patelnię cebulę pokrojoną w piórka i zalać dwiema szklankami przegotowanej, ciepłej wody. Dodać kostkę rosołową. Przykryć i dusić na mały ogniu ok. 30-35 min. Mięso wyjąć na półmisek. Sos przetrzeć przez sito, do rondelka. Postawić na gazie i dodać żurawinę. Chwilę gotować, aż żurawina nabierze wilgoci. Dodać mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Polać mięso sosem. Smacznego.