Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiadek proponuję filet z indyka w sosie szpinakowym z dodatkiem papryki i pomidorów suszonych. W miarę szybko zrobione, bo w ciągu godziny, licząc marynowanie mięsa. Do tego u mnie była kasza jęczmienna, palce lizać :-) Można podać również z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Poniżej przepis dla 4 osób:
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
Składniki
Filety delikatnie rozbić, doprawić z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym oraz olejem, na każdy rozsmarować po jednym ząbku czosnku i zostawić na 15 minut. Następnie smażyć na patelni z obu stron po kilka minut i przykryć pokrywą. Usmażone filety przełożyć na talerz, a na tą samą patelnię przełożyć szpinak. Do szpinaku wcisnąć pozostałe 3 ząbki czosnku, dodać pokrojoną paprykę i pokrojone pomidory suszone, doprawić solą i pieprzem oraz wlać śmietanę. Całość doprawić sokiem z cytryny. Wszystko chwilę smażyć. Następnie sos zagęścić wodą zmieszaną z mąką ziemniaczaną. Usmażone filety przełożyć z powrotem na patelnię, delikatnie wymieszać z sosem szpinakowym, przykryć pokrywką i zostawić na 5 minut. Indyk można podawać z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami. SMACZNEGO!!!