Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w pomarańczach"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Jarocka z Pabianic.
Udziec umyj, osusz, natrzyj solą. Kilka łyżek keczupu wymieszaj z oliwą, przyprawą do grilla i suszem warzywnym. Natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Pomarańcze pokrój na plastry, cebule w piórka. W formie ułóż połowę plasterków pomarańczy i cebuli. Ułóż mięso. Piecz pod przykryciem około półtorej godziny w temp. 180°C.
20 minut przed końcem pieczenia odkryj, ułóż pozostałe plastry pomarańczy na udźcu.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie