Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę szkoda mi było użyć kurek bo to w tym roku towar deficytowy, ale do indyka pasują świetnie. Więc na obiad wyszło pyszne mięsko z kurkami.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 147
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 147
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Składniki
Udziec umyć, usunąć skórę i kość i pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i przyprawę ognisty smok i podsmażyć. Gdy się zarumieni dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać kurki i pozostałe przyprawy, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.
W trakcie duszenia w razie konieczności podlewać odrobiną wody i dusić mięso do miękkości. Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić i zagęścić mięso w kurkach mąką wymieszaną w około 50 ml wody i zagotować. Takie mięso można podać np. z ryżem i dowolną surówką.