Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany natką pietruszki"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1030
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 233
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Natkę pietruszki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj. Masło cienko pokrój, by powstały wiórki, połącz z posiekaną natką. Plastry indyka, delikatnie rozbij, przypraw solą, pieprzem, posmaruj farszem pietruszkowym, zawiń.
Obtocz roladki w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Wystudź, pokrój w plastry.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień