Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prób i zmian w proporcjach przypraw zaowocowało chyba nawet całkiem dietetyczną wersją butter chcken. Danie robi się szybko i w zasadzie nic nie trzeba przy nim kombinować, to jest to co lubię;P Nie marynuję kurczaka przez całą noc i nie piekę go w piecu tandoori, ale smakuje nie gorzej niż oryginał.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
W dużej misce zmieszać razem: mleko kokosowe, jogurt grecki i śmietankę. Dodać przecier pomidorowy, wyciśnięty czosnek, posiekany imbir i wszystkie przyprawy (curry, pastę curry, garam masala, kurkumę, pieprz cayenne, sól i cukier). Cebulę drobno posiekać. Garnek wysmarować tłuszczem. Ułożyć na dnie posiekaną cebulę. Na cebuli ułożyć kawałki kurczaka. Mięso zalać sosem jogurtowym z przyprawami, tak żeby przykryło kawałki kurczaka. Na górę położyć dwie łyżki masła. Przykryć pokrywką i gotować na niewielkim ogniu około 5 godzin od czasu do czasu mieszając. Podawać z ryżem i chlebkiem naan.