Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszną propozycję na obiad. Są to indycze golonki pieczone na kiszonej kapuście. Jest to zdrowsza wersja od golonki wieprzowej, choć taką też uwielbiam. Czasami z mężem robiliśmy sobie taką golonkową ucztę. Bo wiadomo, co za dużo to nie zdrowo. Jednak od czasu do czasu można zgrzeszyć. To danie nie może się nie udać.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Golonki umyć, przyprawy wymieszać i natrzeć nimi golonki. Umieścić je w naczyniu, zakryć i schować do lodówki na noc. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w kostkę i wymieszać wszystko z przyprawami do smaku. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kapustę, na nią położyć golonki. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 90 minut. Gotowe podawać na gorąco z tym, co lubimy, u mnie było tylko domowe pieczywo.